Hoe komt het dat de origami-camelia zo kostbaar is?

Mijn inschatting zou zijn dat deze bloesem in wezen zulke ontelbare idealen uitstraalt … Echt, als we het hebben over de echte bloesem zelf, wordt er gezinspeeld op de camelia als de meest voorkomende en beschouwde bloei in het zuidwesten van China.

De bladeren hebben een solide herstellende kracht en worden regelmatig gebruikt bij het zetten van thee, terwijl de verbluffende bloesems een benadering hebben om scènes te veranderen in overtuigende uitgestrekte rood en wit in de late winter.

Maar voordat we verder gaan, moeten we erachter komen hoe de Camellia zo ver reikend bleek te zijn.

Prachtig van binnen en van buiten

Ondanks het feit dat we het er zeker over eens kunnen zijn dat de Camellia misschien wel de meest voortreffelijke en rijke bloei is, is dit niet de manier waarop deze voortreffelijkheid voor het eerst werd opgemerkt.

In werkelijkheid werden de Camellia vanaf het begin niet als bloesems beschouwd, maar als plant – de meest doorgewinterde ontwikkelde plant – omdat ze ongeveer millennia eerder voortkwam.

De absolute eerste interesse die mensen in de Camellia hadden, waren in het gebladerte dat werd gebruikt om thee te zetten in Oost-Azië.

Toen de uitwisselingscursussen opengingen, raakten westerlingen gecharmeerd door de Camellia-theebladeren en al snel begonnen ze ze in hun naties te importeren. De Europeanen erkenden hoe groot de belangstelling voor Camellia-theebladeren was geworden en kozen ervoor om te proberen ze op een ongecompliceerde manier te ontwikkelen in plaats van ze binnen te halen.

In ieder geval beseften ze al snel dat de westerse omgeving niet redelijk was voor het maken van thee.

Omdat ze geen enkele inspanning wilden verspillen, concludeerden de westerlingen op dat moment dat ze, in plaats van de Camellia als theeplant te ontwikkelen, zich nu zouden richten op de bloesems …
De eeuwige toewijding van de Camellia

De Camellia heeft buitengewoon onmiskenbare hoogtepunten – of het nu gaat om zijn uitgebalanceerde voortreffelijkheid of om zijn nieuwe kelk – die zowel in de oosterse als de westerse cultuur om fundamenteel dezelfde als representatieve redenen worden beschouwd.

De Camellia beweegt een uitzonderlijk solide gevoel en een gevoel van toewijding in jeugdige geliefden.

Aziaten beschouwen het als van de Camellia als het zich richten op het merg en de ziel van een vrouw, en de kelk (die de bloembladen vasthoudt) als het kind dat door de vrouw als haar verdediger is begiftigd.

Bovendien zal de kelk van de Camellia vallen met de bloembladen die hij vasthoudt wanneer de bloesem het ontkiemingsproces heeft voltooid, in tegenstelling tot het stevig vasthouden van de boom lang nadat de bloembladen zijn gevallen.

Deze buitengewone wonderen zijn aangekomen op het adres van een oneindige verbinding tussen twee lievelingen, waar zelfs in de dood niets hen tot het einde zal isoleren.

Camellia’s levendige betekenissen

De Camellia is verkrijgbaar in drie verschillende schakeringen, elk met zijn eigen betekenis. De roze Camellia verwijst naar ‘behoefte’, de rode Camellia ‘energie’ en de witte Camellia ‘aanbidding, onberispelijkheid en verfijning’.

De witte en rode camelia’s worden over het algemeen gebruikt om een ​​beeld te zijn van oprechte liefde, terwijl de witte camelia zich richt op een meer conventionele liefde, bijvoorbeeld voor zijn ouders of zijn kinderen.

Met een bijzonder rijk verleden en een diepe betekenis, is het geen grote verrassing waarom de Camellia zo geliefd is. Ongetwijfeld is het volkomen passend om deze verbluffende bloei aan te prijzen door de gematigdheden en implicaties ervan te vergoddelijken als een origami-bloesem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.