About Us

Ze vereisen weinig aandacht en er is een Camellia voor elke positie in elk kwekerijplan en ze zullen je belonen met hun mooie botanische showcase en donkergroen blad dat op zichzelf aantrekkelijk is tijdens de niet-bloeiperiode.

Een superieur aspect met betrekking tot camelia’s is hun levensduur, waarvan sommige meer dan 100 jaar meegaan en de lucht is vanaf daar de limiet. Bovendien, als je de assortimenten mengt (bijvoorbeeld Japonica en Sasanqua) zul je gedurende langere perioden bloeien omdat ze niet tegelijkertijd uitlopen.

Ontwikkelingsomstandigheden

Hoewel de feiten bevestigen dat Japonica-camelia’s houden van gevlekte schaduw, kunnen ze zelfs bij vol daglicht gedijen als ze er beetje bij beetje aan vast worden. Om er zeker van te zijn dat camelia’s gedijen, is er een breed scala aan omstandigheden – milde zones met een mediterrane omgeving tot zones waar plakkerigheid overheerst. Over het algemeen is er een assortiment dat het beste bij uw wijk en omgeving past. In het geval dat u probeert degenen te worden die de voorkeur geven aan koelere omgevingen in een meer zwoele of meer benauwde regio, moet u op dat moment een solide inspanning leveren om het te beveiligen.

Uit persoonlijke ervaring heb ik Japonicas gehad die werden beveiligd door een boom dichtbij; en toen we het naar beneden brachten, werden de camelia’s in de volle zon gepresenteerd. Aanvankelijk begon het gebladerte te kopiëren, maar dit werd vastgelegd toen ik er een vochtvasthoudende opstelling overheen gooide. Dat hebben ze momenteel niet nodig – en de presentatie van rozen is er in overvloed.

Desalniettemin is het beter om, indien mogelijk, posities te kiezen die afhankelijk zijn van het assortiment, bijvoorbeeld japonica’s voor gevlekte schaduw (gezeefd licht) en sasanqua’s kunnen de volle zon vullen en daarin het beste gedijen.
Bloeiende tijden

Terwijl een paar camelia’s in de herfst zullen ontkiemen, bloeien Japonica’s voor het grootste deel in de winter en kunnen ze bloesems hebben van 2 tot 6 kruipen in grootte. De structuur kan verschuiven van enkelvoudig, semi-tweevoudig, pioenstructuur, anemoonstructuur, formeel tweevoudig en roze structuur tweevoudig, met schaduwvariëteiten die gaan van onvervalst wit naar crème, roze en rood – met variëteiten van die tonen.

Vroege assortimenten van Sasanqua-camelia’s zullen in de herfst bloeien en andere in de late herfst. Dus in het geval dat u de twee assortimenten mengt, kunt u een langere bloeiperiode hebben. Hun bloesems en bladeren zullen over het algemeen bescheidener zijn dan die van Japonica’s,

Omdat Sasanqua’s goed reageren op snoeien, kunnen ze worden gebruikt als ondersteuning en vormen ze een heerlijke showcase wanneer ze in bloei staan. Ze reageren eveneens op leivorming en compartimentontwikkeling.

Camelia’s zijn geschikt als onafhankelijke voorbeelden of in massaplantages. Ze zien er ook buitengewoon uit als ze worden gemengd met verschillende planten zoals azalea’s en brunfelsia’s (gisteren, vandaag en morgen). Afhankelijk van het soort zullen ze zich (tot op zekere hoogte geleidelijk) ontwikkelen van 1 meter tot 5 meter

Zorg

Camelia’s kunnen veilig worden gesnoeid en gevormd. Ze hebben grote grond nodig, marginaal zuur en rondom uitgeput. Ik zal ze over het algemeen slechts een enkele keer na de bloei verzorgen en het dan aan de mest en de mulch overlaten. Hoewel ze minachting zullen verdragen, presteren ze beter met wat TLC.

Houd het water omhoog voor de kans dat u een bijzonder hete en droge periode ervaart.

Niet zo normaal voor het grootste deel, is het Reticulata-assortiment van camelia’s – gezien als de ‘modellen’ van camelia’s. Ze produceren enorme spruiten met fantastische tonen die grenzen aan het opzichtige.

Ze zijn echt solide en verdragen een redelijke mate van direct daglicht.

Wil je meer weten of opfrissen voor tips over het kweken?